Inspirerande recension av vår alkemibok

 

Jag håller på att läsa ”Alkemi, det gudomliga verket”, det är bok i bibel-size på nästan 700 sidor som täcker det mesta inom Alkemin och dess historia. Jag är typ halvvägs.

[…]

Inom alkemin skriver man eller talar ”fåglarnas språk”, det innebär för mig att jag läser varje sida ungefär 3 ggr. Det är ett symboliskt språk. När jag läser boken så är det precis som att det är min eviga själ som läser precis som att språket är utformat för att endast den invigde skall förstå det som står skrivet.

[…]

Medan jag suttit och läst har jag kommit till insikt om att alkemin har satt sina spår och avtryck i de flesta läror jag har bekantat mig med och att alkemi är en uråldrig kunskap som vi människor fortfarande inte behärskar till fullo.

[…]

Den här boken är inte lättläst men om man befinner sig på den resan så kan man både känna igen sig och förstå symboliken. Och den är väl värd mödan.

[…]

Om man tar sig tiden att läsa en sådan här bok så kan man faktiskt lista ut var man själv befinner sig i utvecklingen och vilka bröllop man genomgått, det är en bra grund när man sätter kurs på sin resa. Ta vara på din historia och ta ett kliv framåt.

http://fytoreiki.dinstudio.se/11/8/173/prima-materia/

Hela recensionen finns att läsa här.